5 ting alle bør gjøre for å friske opp sine hjem

hjem

Det er sannsynligvis tusen ting du heller vil gjøre i sommer enn å trekke på deg rengjøringshansker, organisere skapene og tørke støv fra alle lister i hjemmet vårt, men det er ingen hemmelighet at en rotete og skittent hjem kan føre til stress og ha en negativ innvirkning på den generelle trivselen. Derfor er det en liste over hva du kan gjøre for å gjøre sommeren mindre stressende! Du kan f.eks. gjøre en ting hver helg, slik at du har det klart i løpet av kort tid – og kan nyte resten av ferien med lettere (og ren) samvittighet.

  1. Avfrost og rengjør fryseren

Kast bort all gammel mat. En fryser som er full av is bruker mer strøm og holder ikke heller maten likeså kald. I tillegg kan det lukte dårlig. Slå av fryseren, åpne døren og la den nederste boksen igjen for å samle smeltevannet. Et tips er å plassere en gryte med kokt vann for å smelte isen raskere. Ikke prøv å knuse isterninger fordi det kan skade fryseren.  

  1. Vask og lufte alt sengetøyet

Luft og vask ikke bare lakena dine – inkluder også dine puter og dyner i maskinen. Selv madrassdeksler kan føles bra med forfriskning. Et klassisk triks er å kaste inn et par tennisballer i samme maskin for å unngå at materialet i dynene «klumper sammen».  

  1. Vask vinduene

Vask både innvendig og utvendig (hvis du kan), og ikke glem å vaske i mellom vindusrutene. Her er en trinnvis veiledning for hvordan du gjør vinduene skinnende rene.

  1. Rengjør grillen

Det er noen forskjellige triks for å få de beste resultatene. Et lite uventet triks er å bruke Coca Cola. La grillgalleret være over natten i en beholder eller en bolle fylt med bruset. Krøll siden sammen en ball av aluminium og begynn å skrubbe!

  1. Rengjør oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og tørketrommelen

Takket være dagens moderne samfunn, har vi i dag tilgang til maskiner som gjør det harde arbeidet vårt. Men det er fortsatt viktig å rengjøre maskinene, slik at klærne eller platene ikke begynner å lukte dårlig. Hvis dette ikke hjelper, kan det være på tide å kjøpe en ny tørketrommel. Det spiller, tross alt, ingen rolle hvor ren tørketrommelen din er, hvis den rett og slett ikke fungerer.

Nyt ditt nye, rene hjem og ha en fin sommer!