En hund for familieidyllen?

Mange drømmer om å få seg et kjæledyr, mens andre ser for seg at det kommer til å bli mye arbeid og mindre fritid om det skulle bli et nytt familiemedlem i form av en hund eller katt. Ofte er det likevel en kombinasjon av de mange positive faktorene forbundet med det å ha kjæledyr som til den siste slutt gjør at drømmen går i oppfyllelse.

Gode løsninger for å holde hunden ute deler av dagen er bra for alle parter

Selvfølgelig følger det også med litt arbeid, gjerne for husets far, når det kommer til å gjøre hjemmet i stand til å ta imot dyret. Selv om mange hundeelskere driver ting så langt som at de lar hunden sove i deres egen seng. Dette er ofte litt for mye, i alle fall for den ferske hundeeieren. Som regel er det fint å kunne holde hunden utendørs, i alle fall for den tiden av dagen hvor ingen er hjemme og når været gjør at det er forsvarlig å forvise hunden til gårdsplassen eller hagen.

Samtidig har du også roen med at hunden ikke kan finne på noe tull inne, så lenge ingen andre er hjemme. Mange som tviler på om de skal skaffe seg en hund, og mange som nylig har skaffet seg en hund som de kun holder inne i hjemmet, vil kunne slappe av når hunden først har fått seg et anstendig oppholdssted uten for hjemmets fire vegger, slik at de også kan overlate hunden til seg selv for visse tider av døgnet.

Det kan hende at hunden ikke liker å være alene, og det kan godt hende at den ikke liker å bli forvist til hagen, men det trenger ikke å være slik. Så lenge hunden har nok plass til å løpe fritt, om den har litt leketøy, og et behagelig sted for å ligge og slappe av, så vil den ikke ta skade av litt frisk luft.

Mange fordeler ved å ha hund 

Ofte er det barna som er de største pådriverne for at kjæledyret anskaffes, men hunden er også et familiemedlem som gir av seg selv til de andre familiemedlemmene, både i seg selv, som et godt selskap og et lykkelig fjes som møter deg når du kommer hjem, men også som et positivt bidrag til din egen og din ektefelles helse. Det er ikke uten grunn at helsemyndighetene oppfordrer deg til å gå tur med hunden hver dag, selv om du ikke skulle ha hund.

Det er viktig at du ikke ser på luftingen av hunden, kun som en forpliktelse, men at du også ser på det som en investering i din egen helse. Du vil kunne forebygge ryggsmerter som gjerne kommer av for mye sitting, du kommer deg ut i sola, noe som hjelper på humøret, og du vil kanskje treffe andre for å slå av en prat. Alt av dette er ting som gir tilbake noe til deg og dine.