Gjør boligdrømmen til virkelighet

Hjemmene våre er viktig for oss. De sier noe om hvem vi er, hvem vi ønsker å være, hva vi liker og setter pris på. Det er her vi tilbringer tid med familien vår, spiser middag med vennene og ønsker arbeidskollegaer velkommen på besøk. Hjemmene våre kan fortelle noe om livene vi har levd, og vi innreder ofte med ting som betyr noe for oss. Samtidig er vi glad i å renovere og pusse opp. Nordmenn ligger helt på oppussingstoppen i Europa, og hvert eneste år bruker vi i overkant av 70 000 kroner på å fornye og oppgradere hjemmene våre. Selv om noen av oss følger trender, er det mer vanlig å investere i velvære, komfort og luksus, ting som gjør hverdagen enklere og livet litt gøyere å leve.

De aller fleste nordmenn eier sin egen bolig, og vi er derfor flinke til å ta godt vare på hjemmene våre. På grunn av det norske klimaet tilbringer vi mer tid innendørs enn det som er vanlig lengre sør i Europa, og vi ønsker derfor å ha det godt og komfortabelt rundt oss.

Få råd til det man vil ha

Det blir fort dyrt om man må pusse opp flere ganger, og det er aldri lurt å gå for det billige alternativet. Det er derfor både smart og økonomisk å gjøre det ordentlig første gang man pusser opp. Dessuten er det aldri dumt å ha noen ekstra kroner i bakhånd, bare sånn i tilfelle. Med et forbrukslån fra Forbrukslaan.no kan man låne penger uten å stille sikkerhet i eiendeler eller personlig kapital. Låner man uten sikkerhet, betyr det at man kan bruke pengene på det man vil. Når man låner uten sikkerhet blir lånesummen lavere, og det vanligste er et forbrukslån på mellom 5000 og 500 000 kroner. Det er et godt alternativ, og en god måte å forsikre seg om at man får alt man ønsker seg når hjemmet skal pusses opp. Det finnes mange aktører på markedet, og det betyr at kundene kan forvente gode betingelser. På Forbrukslaan.no finner man alltid de beste tilbudene fra alle landets banker og utlånere.

Kjøkkenet er for mange hjemmets hjerte

Mat er viktig, det er noe med å sitte sammen med de man er glad i, dele et måltid og prate sammen, som gir energi, påfyll og glede i en travel hverdag. Mange liker å lage mat sammen, og kjøkkenet er for de aller fleste et av hjemmets mest brukte rom. Vi er også blitt mer bevisst på hva vi spiser, og mange av oss ønsker å lage maten vår helt fra bunnen av, det gjør at vi bruker mer tid på kjøkkenet og gode hjelpemidler kan gjøre matlagingen til en lek. Utstyr som bare for få år siden var forbeholdt restauranter er nå blitt tilgjengelig for alle, og skal vi oppgradere kjøkkenet er det mange som velger seg utstyr som vil få de fleste matelskere til å juble.

Når vi pusser opp kjøkkenet vårt er det to ting som er viktigere enn alt annet: Det sosiale og det praktiske. For mange er dette ensbetydende med en åpen kjøkkenløsning. En løsning der overgangen mellom kjøkken, spisestue og stue er sømløs, og alle som er til stede kan bevege seg fritt mellom de forskjellige sonene. Det er ingen som har lyst til å stå alene på kjøkkenet mens gjestene hygger seg i stua, og med en åpen kjøkkenløsning kan man samle hele gjengen på kjøkkenet. Praten kan gå, den som lager mat kan få litt hjelp, og man kan drikke et glass eller to sammen mens man venter på at maten skal bli ferdig. At kjøkkenet mange steder er blitt en del av stua gir seg utslag i designet. Flere av oss velger mørke kjøkken, og mange velger et design nesten uten overskap.

En stor kjøkkenøy er også noe som står høyt oppe på manges ønskeliste når kjøkkenet skal renoveres. På samme måte som med en åpen kjøkkenløsning samler en kjøkkenøy gjestene på kjøkkenet. Kjøkkenøya blir et samlingspunkt for venner og familie; det er her vi spiser frokost, gjør lekser og drikker en kopp te om kvelden.

Sous vide (under vakuum). Har man først begynt å tilberede mat sous vide er det lett å bli avhengig. Denne måten å behandle kjøtt på kan gjøre det billigste kjøtt både mørt og saftig, og det er helt umulig å gjøre feil. Kjøttet vakuumpakkes og varmebehandles i vannbad over lang tid, til kjøttet har fått riktig kjernetemperatur. Denne teknikken har blitt brukt på gourmetrestauranter verden over siden 70-tallet, men det er bare de siste årene det har blitt vanlig, og mulig, å gjøre dette hjemme. Skal man likevel renovere kjøkkenet bør man vurdere og gå til anskaffelse av en sous vide.

Kunst er et vindu inn i sjelen

Som sagt så bruker vi mer enn 70 000 kroner på oppussing hvert eneste år. En del av disse pengene brukes til pynt og dekor. Det kan være en god idé å legge noen av disse pengene i noe som virkelig gjør hjemmet ditt spesielt. Et flott kunstverk på en stor, hvit vegg får deg til å føle deg som en dronning i din egen stue. Det er også en flott måte å vise hvem man er, hva man liker og setter pris på. Kunst kan også være en god samtalestarter. Velger man å kjøpe et kunstverk som er annerledes, provoserende eller morsomt, vil folk som kommer på besøk helt sikkert ville høre historien som ligger bak kunstkjøpet ditt.

Det finnes også økonomiske grunner til å bruke penger på kunst. Kjøper man verker av en anerkjent kunstner vil det absolutt være å betrakte som en trygg investering. Har man et godt øye for kunst vil man kunne kjøpe bilder av en ukjent kunstner i starten av sin karriere, som man noen år senere kan selge videre for det tre- eller firdobbelte.

Soverommet – en luksuriøs oase

Farger er blitt veldig trendy igjen, og dette gjelder også for soverommet. Tenk på soverommet ditt som et sted der man kan trekke deg tilbake etter en lang dag, slappe av, lese en bok eller kose deg med en man er glad i. Soverommet er også det rommet der man våkner og starter dagen. Så unn deg selv en deilig oppvåkning, det kan gjøre underverker for resten av det dagen har å by på.

Mange henter inspirasjon fra dyre boutique-hotell, og en stor, god seng med sengetøy i et deilig naturmateriale, som for eksempel lin, kan være med på å gjøre soverommet til et av hjemmets flotteste rom. Naturmaterialer er tilbake som aldri før, og dette gjelder også på soverommet. Material som stein og tre går aldri av moten, og ikke vær redd for å ha blomster og planter på soverommet.

Gi deg selv et skap i gave

Et walk-in closet står høyt på manges ønskeliste, og det blir stadig vanligere å se dette avertert i boligannonser. Salget av walk-in-garderobeløsninger øker på IKEA, og det er kanskje ikke så rart. Det er noe deilig dekadent og luksuriøst ved å ha et eget rom til klærne, skoene og veskene sine. Har man plassen, er det forholdsvis enkelt å gjøre, og det trenger ikke være så dyrt. Det viktigste når man lager et walk-in closet er oppbevaring, speil og belysning. Man trenger heller ikke ha så veldig stor plass, det viktigste er at man finner smarte, gode løsninger som funker for deg. Fordelen med å ha et eget rom til klærne sine er at det frigir en hel del plass på soverommet. Det er også enklere å få oversikt over det man har, og man unngår at noe havner bakerst i skapet og blir liggende i årevis.

Lag ditt eget hjemme-spa

Badet er, sammen med kjøkkenet, det rommet vi oftest pusser opp. Selv om det er dyrt å pusse opp bad, vet vi hvor mye vi får igjen for investeringen. Vi ønsker oss store, luksuriøse bad, der vi kan trekke oss tilbake, skjemme oss selv litt bort og flykte fra hverdagens stress og mas. Tiden da folk kastet ut badekaret til fordel for dusj er over, og vi ønsker oss deilige, frittstående badekar der vi kan slappe av med en god bok og et glass vin. Naturmaterialer gjør seg gjeldene på baderommet også, og det finnes ingen motsetning mellom våtrom og tregulv. Husk at det gjelder strenge regler for våtrom, så sørg for at arbeidet blir utført av fagpersoner. Sammen med det elektriske, er våtrom der det syndes mest under oppussing og det kan fort få store konsekvenser om uhellet skulle være ute. Om ikke arbeidet er utført av autoriserte fagfolk vil man kunne oppleve at erstatningen blir kraftig redusert.

Følg hjertet

Det er ditt hjem, og vi lever, heldigvis, i en tid der det meste er lov, også når det kommer til oppussing og interiør. La deg gjerne inspirere av andre, men husk likevel på hvem som skal bo der. Det viktigste er at man trives, og at man føler seg hjemme i sitt eget hus.