Gjør hagen barnevennlig

lekestue

Vi voksne kan få en hel dag til å gå ved å bare være i hagen, være sammen med venner og spise litt god mat. Ungene derimot, de har det på en litt annen måte. De har som regel bruk for at det skjer litt mer, og derfor bør man kanskje overveie å gjøre hagen litt mer barnevennlig. Det skal ikke så mye til, før de små også får lyst til å tilbringe dagene ute, og nyte den norske sommeren. Nedenfor kommer det tre gode råd til hvordan man kan lage en god hage til barn.

Ha plass til lek med ball

Den helt klassiske måten å invitere til lek i hagen på, er å sette opp to mål i hver sin ende av hagen – men det krever en rimelig stor gressplen. Hvis man står og mangler litt plass, kan det være smart å ordne med plass til andre typer lek med ball enn kun fotball. Man kan uansett starte med å flislegge en naken husvegg, slik at barna kan sparke ballen mot husveggen, uten at huset tar skade av det. Man trenger ikke kun sparke fotball mot muren. Veggen innbyr også til lek med tennisballer og håndballer. Barn har en utrolig evne til å finne opp forskjellige leker med ball.

Noen ganger skal barna likevel gjerne ha en pause fra ballspill, og ingen barnevennlig hage er vel komplett uten et lite lekehus. Et slikt hus blir raskt barnas eget hus, og følelsen av å ha sin egen stue i hagen, er det mange «voksne barn» som husker fra sin egen barndom med glede.

La barna løpe og hoppe

Trampoliner i hagen er etterhvert et ganske alminnelig syn i norske hager. Har du eller dere ikke har skaffet en trampoline til barna enda, så kan det kanskje være noe å overveie å gjøre. Det er ikke slik at det nødvendigvis blir en torn i øyet for hagen, eller ta halve utsikten. Nå kan man nemlig få trampoliner man graver ned i hagen, slik at den ligger på samme nivå som resten av hagen.

Lag en bålplass

Barna vil helt garantert elske et sted hvor de kan grille pølser og brød, eller bare kose seg med å kikke på levende flammer. Kosen man finner med et bål, kan ikke overvurderes, og inviterer til kos og hygge i hagen langt inn i de sene kveldstimer. Hva er vel hyggeligere enn å grille marshmallows eller pølser over varme flammer en lun sommerkveld?

Det er utrolig mange muligheter hvis du har lyst til å gjøre hagen barnevennlig. Bauhaus har massevis av forskjellige løsninger som passer perfekt til hager som barn kan boltre og kose seg i. Finn utvalget her.