Hvilket abonnement skal du kjøpe?

Mobilabonnement

De første årene da mobilen kom til Norge var det nærmest hysteri blant folk for å få kjøpt en mobil. Det som fantes var store tunge NMT mobiler som veide langt over 20 kg. De ble stort sett gjemt unna i kofferter eller i ryggsekker. Og reklamen rettet seg mot forretningsmenn og deres behov for telefon. De nye mobilene som kom var håndholdte, og mye nettere og lettere å ta med seg. Men de kunne man kun ringe med, slik at den utviklingen som har vært de siste 20 årene kan man godt si at de gamle mobilen har nesten ingenting til felles med de som er på markedet i dag.

Den gangen kjøpte man en telefon og den hadde et abonnement som var fast i 12 måneder. Dette var fordi det var en subsidiert telefon. Men folk sto i kø for å kjøpe seg en mobil likevel.

Abonnement

Det finnes mange typer abonnement, og alle kan finne en som passer for seg. Det er noen ting som er lurt å gjøre før man begynner å vurdere hvilket abonnement man skal ha. Man kan se på om man er storbruker, mellombruker eller bruker telefonen lite.

Andre ting som er viktig er om man er en familie der det er flere som kan være med i samme abonnement, dette kan gi store besparelser. Mange har også bruk for data-rollover. Det er der man kan føre over ubrukt data til neste måned.

For å finne den mobiloperatøren man vi kjøpe av kan det være smart å se på kunde vurderinger. Dette kan man finne på nettet. På Forbrukerportalen.no kan man finne ut hva de ulike operatørene har inkludert i sine abonnement. Det kan være lønnsomt å ta en titt på det. Tek.no sammenligner abonnement fra Telenor, Ice, Netcom, Djuice, Chess og flere. Og på nettstedet bytt.no finnes det produktomtaler fra kunder, på hele 123 abonnement som blir sammenlignet.

Det er vanskelig å si akkurat hvilket abonnement du skal kjøpe, det er derfor smart at hver og en leser litt om dette på de nevnte nettsidene for å finne ut hvilket som passer. Det kan være ulike kriterier man setter som grunn for å kjøpe akkurat det abonnementet og derfor bør hver og en lese seg opp. Men det er viktig at man vet hvilke kriterier dette er, og hva slags kunde man er også. Da det er mye å velge blant innen mobilabonnement..