Innredning av soverommet

Seng

Soverommet er uten tvil det viktigste rommet i hjemmet vårt. Det er her vi tilbringer mest tid, og det er her vi søker ro og avslapping. En god natts søvn har en ekstremt stor betydning for hvordan du har det, og man skal derfor prøve å skape så gode rammer som mulig for en god nattesøvn. Her kommer 6 gode råd om innredning av soverommet.

Flere sitteplasser

Det er både praktisk og flott med en ekstra stol på soverommet. Den kommer for eksempel til sin rett når man skal ha sokkene på om morgenen. Stolen blir altså ikke kun en pyntegjenstand, men heller et avlastningsmøbel for både sengen og nattbordet.

Ro på rommet

Det er viktig at det ikke er for mange forstyrrende elementer på soveværelset. Men det kan være vanskelig å ikke gå litt amok når man skal innrede soverommet sitt. Da er det viktig å huske på at rommet fremste oppgave er å skape ro. Derfor er det viktig at du ikke overdekorerer rommet med all slags kunst og møbler.

Hvordan skal man bruke rommet?

Det er mange som har soverommet som et flerfunksjonelt rom. Man bruker ikke soverommet kun til å sove i, men man har kanskje kontoret sitt der også. Plassmangel er noe vi alle kjenner til, og mange av oss har ikke muligheten til å begrense forskjellige rom til kun én aktivitet. Da er det viktig å tenke funksjonelt, hvis du på lengre sikt overhodet skal kunne trives i rommet. Tilpass derfor rommet etter vinduer, TV, balkong osv..

Skillevegger

Når et rom er flerfunksjonelt, så kan det være greit å dele opp rommet. Det kan du effektivt og flott gjøre ved hjelp av hyller eller gardiner. Hvis det lykkes, så kan resultatet bli en genial rom-i-rommet-følelse. I tillegg får du flere flater du kan stille møblene opp imot. Hvis du for eksempel har kontoret i samme rom som senga, så kan det være virkelig smart å dele opp rommet i to forskjellige avdelinger; en til jobb og en til ro.

Belysning

Belysningen på soverommet er veldig viktig, og skal nøye overveies. Hvis du kun bruker soverommet til å lese i senga før du sovner, så er det greit med leselamper ved siden av senga. Hvis du også bruker rommet som garderobe, så bør du i tillegg ha et kraftig lys som gir deg muligheten til å finne de klærne du skal ha på. Du blir med andre ord nødt til å tenke gjennom hva du bruker soverommet til, og velge belysning etter det.

Plassering av sengen

Hvis du sover best i totalt mørke, så skal sengen plasseres etter det. Hvis du liker å sove med et åpent vindu, så er det naturlig at sengen plasseres ved vinduet. Her skal du tenke på hva det er som får deg til å slappe av, gi deg ro og gjør at du føler deg trygg.

Hvis du vil vite mer om innredning av soverom, så kikk forbi www.bedrenaetter.no.