Detaljene teller

29 september 2021
Johanne Larsen

Skal du pusse opp eller kanskje trenger huset bare en liten oppfriskning? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er detaljene du burde fokusere på, når du skal gjøre nettopp dette, for å få det beste mulige resultatet. 

Ikke la loftsområdet bli et roteområde 

 

Hvis du bor i hus, har du som regel tilgang til loft fra den øverste etasjen. Det kan dog fort bli et roteområde. Det er egentlig synd at man ofte kommer til å forbinde loftet med nettopp rot, men heldigvis er det mulig å unngå dette. Også her handler det nemlig om detaljer. Fordi mange har planer om å stue bort ting de ikke bruker på loftet, blir ofte hele området litt neglisjert. Det gjelder alt fra loftet i seg selv til loftsluke og loftstrapp. 

Med en flott, praktisk og stilren loftstrapp gir man et helt annet inntrykk av loftsområdet, enn at det er et roteområde som ikke benyttes optimalt. Da kan man også bruke stilen og designet på loftstrappen, til å fremheve detaljer fra huset som helhet, og skape en rød tråd ved å la designdetaljer gå igjen. Når man er opptatt av detaljene, så er det faktisk ingen detaljer som er for små til at man burde se litt nærmere på dem. 

Tepper og pledd

En annen ting som kan endre helhetsuttrykket på boligen din betraktelig, er tekstiler som tepper og pledd. Når man velger riktige tepper og pledd, kan det faktisk bidra til å løfte hjemmet som helhet, og gi den stemningen man vil ha. Et godt eksempel er hvis man ønsker en varm og innbydende stemning i hjemmet, da kan man med fordel bruke tepper og pledd som en del av denne designtaktikken. Varme farger og lune tekstiler, kan nemlig bidra til å understreke dette, og bløte opp harde og kalde minimalistiske linjer. 

Flere nyheter