På tide å få ryddet opp uteområdet?

20 mai 2021
Johanne Larsen

Det er visst slett ingen tvil om at vi lever i et vakkert land, men for de som er glad i hagearbeid og flotte, ryddige uteområder, kan fjell og stein fort bli et problem. Så hvordan får man ryddet opp uteområdet en gang for alle, hvis man har disse utfordringene? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvor skal man egentlig begynne?

Først skal man finne ut av hvor man skal begynne, og hvis det er mye stein og fjell – og du helst vil ha grønne enger, så kan det virke som en uoverskuelig oppgave. Det viktige er faktisk å erkjenne at du kanskje ikke får akkurat den hagen du gjerne vil, men at du ska jobbe med det du har. Det innebærer også ikke å ønske at alt fjellet var gress, men jobbe med fjell og stein så det blir en integrert del av uteområdet – og en del man rent faktisk også kan bruke. 

Derfor er faktisk tankegangen din noe av det første du skal jobbe med, for det kan være vanskelig å flytte eller fjerne fjell – men man kan få det til å se mye bedre ut med litt jobb. Ja, man kan faktisk få det til å se ut som en lekker, innbydende og flott del av uteområdet ditt. Det kan man for eksempel gjøre ved å anlegge en steinterrasse – en naturlig en altså, av det som allerede er der. Så kan man nyte det myke grønne fra en Fantatisk terrasse av stein og fjell. 

Bruk ordentlig verktøy 

Når man skal få fjell og steinete områder til å se presentable ut, er det helt essensielt at man bruker ordentlig verktøy til jobben. Det nytter altså ikke noe å bruke det man finner i skjulet. Stein er et hardt materiale, og krever således også kvalitetsverktøy som renskespett i aluminium. Du finner renskespett som får jobben gjort på https://www.alupro-n.no/renskespett.html

Flere nyheter