Enhver fabrikk trenger produksjonsutstyr

20 desember 2019
Mathias Bjelland
Enhver fabrikk trenger produksjonsutstyr

Den interessante historien om produksjonsutstyr

Mange av oss har sett dokumentarer der de viser deg hvordan et bestemt produkt lages. Dokumentaren vil gå gjennom et fabrikk gulv og vil vise hele produksjonsprosessen fra start til slutt. Du blir ført gjennom de individuelle trinnene og stadiene i produksjonsprosessen og se menneskene og maskinene som er involvert i hvert trinn i prosessen. Men de fleste aner ikke hvordan selve maskinene er produsert.

Produksjonsprosessen for produksjonsutstyr er mye forskjellig fra forbruksvarer. Dette er hovedsakelig fordi produksjonsutstyr aldri blir masseprodusert. Produksjonsutstyr har ganske enkelt ikke det behovet som kreves for noen å vurdere å lage et samlebånd system for produksjonsutstyr. Produksjonsutstyr er også mye større og langt mer sammensatt enn noe forbruker gode noen gang kunne være.

Alt fra mat til elektronikk trenger produksjonsutstyr

Produksjonsutstyr er best laget på stedet. Dette betyr at maskinens komponenter først blir produsert på sine respektive spesial fabrikker og ført til fabrikkgulvet som maskinen skal monteres og monteres der. Dette er mye bedre enn å montere maskinen et annet sted og sende den til destinasjons fabrikken. Det vil kreve veldig komplisert og kostbar logistikk som kanskje ikke er det klokeste valget.

Når komponentene blir sendt i ett etter ett, vil ingeniør teamet deretter fortsette med å montere dem på plass. Mens dette skjer, bør det utføres hyppige sikkerhets- og kvalitets inspeksjoner på hele maskinen gjennom hele produksjonsprosessen for å sikre at alt er opp til standard. Når alt er ferdig montert, bør en siste omfattende inspeksjon gjennomføres for å sikre at maskinen er klar. Når det er logget av, kan maskinen hjelpe til med å produsere forbruksvarene vi ser i hyllene våre.

Vi hadde hverken hatt mat eller elektronikk i hyllene dersom det ikke var for produksjonsutstyret vi har i dag. Bare tenk over ett sekund det massive forbruket vi nordmenn vi har!

Flere nyheter