Foringsløsninger for bedrifter

12 desember 2023
Vilde Stokke

editorial

Den rette foringsløsningen kan være avgjørende for å opprettholde en sunn og produktiv flokk av dyr på en gård eller i en bedrift. Å velge riktig foringsløsning kan være utfordrende, da det finnes en rekke ulike typer foringsløsninger på markedet. Hvilken løsning som er best for din bedrift, avhenger av faktorer som størrelsen på flokken, planter og klimatiske forhold.

1. Fôrautomater

For bedrifter som ønsker å overvinne de vanlige problemene relatert til selvmatning, kan fôrautomater være en god løsning. Fôrautomater kan gi nøyaktig dosering av fôr til dyrene dine og redusere behovet for menneskelig inngripen i foringsprosessen. Det er også mulig å programmere automater for å mate dyrene på faste intervaller, noe som gjør det ideelt for bedrifter der dyrene trenger mat på natten eller når det ikke er noen tilstede for å mate dem.

2. Silogravere og fôrvogner

For bedrifter som har store flokker, kan en silogris eller fôrvogn være et alternativ. Disse enhetene kan holde en stor mengde fôr i et beskyttet miljø, og har en stor kapasitet som kan fôre en stor flokk over lengre tidsperioder. De kan også hjelpe til med å redusere arbeidsmengden fordi de kan være programmert til å levere fôret på flere steder i området.

3. Fôrhekk

En fôrhekk er en annen allsidig løsning for bedrifter med varierende dyreflokker. Fôrhekken kan monteres på et hvilket som helst flatt underlag og gir en jevn fordeling av fôr til alle dyrene i flokken.

foringsløsninger

Viktig å velge riktig

Foringsløsninger er viktig for enhver bedrift med dyrehold. Å velge riktig foringsløsning vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert dyrenes størrelse, dietten deres og klimaet. Fôrautomater, silogravere, fôrvogner og fôrhekker er alle potensielle foringsløsninger som tilbyr forskjellige fordeler for bedrifter med ulike behov. Ved å velge riktig foringsløsning kan bedriftseiere sørge for at dyrene deres får tilstrekkelig og riktig fôr, redusere arbeidsmengden for de som jobber med foringen, og øke produktiviteten og bærekraftigheten til bedriften.

Flere nyheter