Grønn varme til hjemmet?

26 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er blitt mer og mer vanlig å lete etter grønne varmeløsnlnger til hjemmet eller hytta, og heldigvis finnes det flere alternativer man kan velge mellom. Her skal vi se litt nærmere på hvordan man kan tenke, hvis man vil varme opp hjemmet på en litt grønnere måte. 

Finn en grønn varmeløsning 

Men hva vil det egentlig si å ha en grønn varmeløsning? En grønn varmeløsning er en varmemulighet til hjemmet eller hytta, som er energieffektiv, som bruker så lite energi som mulig så effektivt som mulig, og som gir jevn og god varme. Det er også en type varmeløsning som kanskje bruker en grønnere energikilde. Det er for eksempel ikke en grønn varmeløsning å varme opp boligen eller en hytte med elektriske varmeovner på full guffe, det vil du se både på strømregningen og på det grønne regnskapet. Det er dog mer grønt med for eksempel sentralvarme, peisovn eller biopeis. Det er dog mange som har fått øynene opp for det man kaller varmepumper.

amalo

Det finnes flere forskjellige varmepumper, og luft til vann varmepumpe er en av de mest populære typene på markedet. En varmepumpe er grønn, energieffektiv og kan sørge for en lavere energiregning, hvis den er installert helt korrekt. Det er jo sånn med varmepumper at de faktisk kan tjene seg inn etter noen år, og det er grunnen til at mange synes de er verdt investeringen. 

Finn ut mer om varmepumper

Det er lurt å sette seg godt inn i alt om varmepumper før du investerer, så du er helt sikker på om det er en løsning som passer til nettopp ditt hjem eller din hytta. På sider som amalo.dk kan du lese mer og bli klokere på varmepumper, så du kan finne ut om det er noe for deg og om det eventuelt er verdt investeringen. 

Flere nyheter