Har du tannlegeskrekk?

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Har du tannlegeskrekk? Det kan det være mange grunner til, men her skal vi se litt nærmere på noen av de tingene man kan gjøre ved det. Noen av dem kan kanskje være litt overraskende. 

Gå oftere til tannlegen

Det høres kanskje litt rart ut at det første rådet til deg som har tannlegeskrekk er at man skal gå oftere til tannlegen, men det er faktisk en logikk her. Det er lurt å gå til tannlegen jevnlig. Jo oftere man går til tannlegen, jo mer kan man nemlig forebygge av problemer som kan føre til behandlinger som mange er redd for og synes gjør vondt. Det er med andre ord bedre å vedlikeholde og sørge for å sjekke tennene jevnlig, og få en god tannrens, enn å vente for lenge. 

image

Når vi er barn er det gratis å gå til tannlegen, men denne luksusen stopper brått når vi blir unge voksne. Da er det plutselig mange regninger og utgifter som banker på døren, og mange prioriterer ikke tannlegen. Det kan fort bli en selvforsterkende sirkel, der man unngår tannlegen fordi man kvier seg for en høy regning, en hel slags tannlegeskrekk i seg selv, og dermed også risikerer å få tannproblemer som hoper seg opp og på sikt kan skape dyre regninger, når man blir nødt til å ta tak i problemet. 

Finn en god tannlege

Et annet godt tips til deg som sliter med tannlegeskrekk, er rett og slett å finne en god tannlege. Det finnes mange tannleger, for eksempel student tannlege i trondheim, som spesialiserer seg i å behandle pasienter med nettopp tannlegeskrekk. Dermed er man i trygge hender og vet at man blir tatt på alvor, og kanskje blir man til og med kvitt tannlegeskrekken helt med en god og trygg tannlege. Det er det hvert fall gode muligheter for. 

Flere nyheter