Hvor mye kan jeg låne?

14 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være forskjellige årsaker til at man trenger et lån – ny bil, bolig eller kanskje bare vanlig forbruk. Et forbrukslån gir deg muligheten til å få et fleksibelt lån du kan bruke som du vil, og uten at du må stille sikkerhet. Men hvordan finner du ut hvor mye du kan låne?

Du må leve opp til kravene

Selvom forbrukslån er kjent for å være «enklere» og mindre krevende å ta opp enn et tradisjonelt banklån til f.eks. hus eller bil, så er det likevel noen krav du må leve opp til. Disse eksisterer både for å sikre banken og deg, så risikoen for misligholdt gjeld og økonomiske problemer reduseres.

Det er forskjell på kravene avhengig av hvilken långiver du velger og hvor mye du vil låne, og det er alltid unntak til reglene. Men vanligvis er det slik at:

1. Du må være fyldt 18 år (men hos mange långivere må du være eldre)

2. Du må være norsk statsborger og ha adresse her

3. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker

4. Du må kunne dokumentere en fast inntekt

lån

Økonomien er avgjørende

Oppfyller du disse krav, da har du mulighet til å ta opp et forbrukslån hos mange långivere. Men det er viktig å forstå at din økonomi og inntekt er avgjørende for din situasjon. Banken må nemlig foreta en kredittvurdering ut ifra disse opplysninger, og her betyr høyere inntekt at du kan låne mer.

Hos Swiftbanker.no kan du få mye bedre oversikt over dine alternativer. Her kan du nemlig skrive inn hvor mye du ønsker å låne, og så vil du få oversikt over en rekke forskjellige banker.

Når du sender inn en uforpliktende søknad vil du både få beskjed om du kan bli godkjent, og samtidig motta et tilbud. På den måten kan du finne det beste tilbudet for deg og din økonomi.

Flere nyheter