Leker som tåler tidens tann

26 juli 2021
Johanne Larsen

Noen leker går aldri av mote, og derfor kan det være lurt å ha nettopp dette i bakhodet når du skal kjøpe gaver til barn. Her skal vi se litt nærmere på noen typer leketøy som har tålt tidens tann, og som du med trygghet kan kjøpe, hvis du vil kjøpe noe som ikke blir umoderne. 

Klassiske bamser

Klassiske bamser går aldri av mote, selv om de finnes i alle størrelser og former. Bamser er noe vi elsker å leke med, og det er noe av det som voksne beholder fra barndommen, lenge etter de har flyttet hjemmefra. Det er også vanlig å ha bamser som går i arv. Bamser er som regel også noe av det første leketøyet vi får, og derfor får de også gjerne en helt spesiell affeksjonsverdi og nostalgisk betydning. 

Bamser er ikke minst gjerne noe vi får av noen vi er glade i, og som er glade i oss – uansett om det er kjærester eller familie. Derfor er det en gave man kan gi til noen man er glad i, og som kan få stor betydning for den du gir gaven til. På https://lekeakademiet.no/ finner du et stort utvalg, så du kan finne den helt riktige bamsen. 

Lego

En annen type lege som ikke ser ut til å gå av mote med det første, er Lego. Dette er noe som har overlevd lenge, og som flere generasjoner allerede har lekt med i barndommen. Det er gøy å bygge Lego, og det er noe som ikke bare oppfordrer til å tenke strategisk i forhold til å bygge, det er også veldig kreativt å bygge med Lego og det er noe som for alvor setter fantasien i sving. Derfor er dette noe man trygt kan kjøpe i gave uansett kjønn, og noe som de aller fleste blir veldig glad for. 

Flere nyheter