Nyt båtlivet i fjord og skjærgård

31 mars 2020
Johanne Hansen
Nyt båtlivet i fjord og skjærgård

Vi nordmenn gleder oss til å starte båtsesongen hele året. Norge er et land med lang kystlinje og mange av oss har derfor en forjettet hytte ved sjøen eller med tilgang til fjord. I et kaldt land som Norge kan båtsesongen føles kort, men det er ingen grunn til å nyte den mindre. Her kan du få tips til hvordan du kan få mest mulig ut av den deilige båtsesongen. 

Bruk vinteren på forberedelse

Du får mer ut av båtsesongen hvis du slipper å bruke selve båtsesongen på å forberede deg. Derfor er det en god ide å ta høst- og vinterhalvåret i bruk for å gjøre båten til klar til å settes ut når våren endelig kommer. Så fort snøen smelter er det nemlig mye du kan gjøre. Du kan gå i gang med bunnstoffing og andre vedlikeholdsprosjekter og du kan også gå gjennom båten og sjekke om det er noen reparasjoner som skal ses nærmere på. Det blir jo ikke mer kjedelig enn å starte båten når du har satt den ut, bare for å finne ut av at den skal rett på service. 

Derfor er det lurt å bruke tiden før båtsesongen kan starte på å gå gjennom båten for eventuelle problemer som er oppstått. Så kan du være proaktiv og forebygge at båtsesongen blir ødelagt av uforutsette reparasjoner. 

Det er også en god ide å bruke vinterhalvåret til innkjøp av utstyr du eventuelt trenger til når båtsesongen går i gang. På http://www.xn--e39bt-pra.no/ kan du for eksempel finne et stort utvalg og god ekspertise på båt. Sjekk alle tau, kroker og fendere og se om det er noe som kanskje burde kjøpes nytt. Har du nok redningsvester? Trenger setene i båten en liten overhaling? Det er altså mange ting du kan gjøre lenge før båtsesongen starter for å sikre at du er helt klar til å nyte den best mulig. 

Flere nyheter