Cello kan bli din neste favoritt

15 januar 2020
Mathias Bjelland
Cello kan bli din neste favoritt

Viktigheten av den ydmyke cello

Celloer er et veldig nysgjerrig musikkinstrument. Mange mennesker ser det ganske enkelt som en blåst fiolin. Nå er det sant at celloer og fioliner er en del av den samme familien musikkinstrumenter. Det betyr imidlertid ikke at de kan byttes ut. Celloer kan brukes i situasjoner som krenker ganske enkelt ikke kan. Det er en god grunn til at celloer ble oppfunnet selv når vi allerede hadde fioliner.

Mye av det unike ved en cello hos https://www.danmusikk.no/ stammer fra forskjellige dimensjoner. For en er den mye større enn fioliner. Dette er ikke bare en overfladisk forskjell. Jo større cellosestørrelse gjør at de også har større volum og dybde i det indre hulrommet. Det større indre hulrommet produserer lavere tonehøyde. Faktisk kan cellos gå mye lavere enn fioliner fysisk kan. Som sådan trengs begge deler i et godt avrundet orkesterteam. Verken kan diskonteres eller erstattes av den andre.

 

Cello er et helt unikt instrument

Cellos må spilles annerledes enn fioliner på grunn av deres størrelse også. Fioliner er kompakte og lette nok til at enhver fiolinspiller trygt kan plassere bunnen av fiolinen på nakken og holde toppen med sin utstrakte arm. Det samme er ikke tilfelle med celloer. På grunn av størrelsen er cello ganske enkelt for klumpete og for tung til å løftes opp på den måten til enhver tid. Faktisk sliter faktisk mange cellospillere med å bære celloene sine på scenen for en musikalsk forestilling.

I stedet har celloer en fremspring på bunnen som hjelper spilleren til å balansere hele instrumentet på gulvet og kunne spille det samtidig. Celloer, uansett hva dine preferanser er, er et unikt musikkinstrument som er nødvendig i hvert orkester for å gi en godt avrundet og omfattende musikalsk fremføring. Dette er det rett og slett bare ikke til å komme utenom innen musikken.

Flere nyheter