Bislett kebab – den perfekte nattmat

nattmat

Kebab er selvsagt mer enn nattmat, men at at den er nattens konge er det ingen tvil om. Til og med brannvesenet vil at du skal kjøpe denne tyrkiske retten etter en lang kveld på byen, enn å sette på stekeovnen for å steke frossenpizza når du kommer hjem. Frossenpizzaen fører nemlig ofte til brann, men kebaben kan ikke beskyldes for det samme. Få ting metter så godt som en kebab på vei hjem fra en fuktig bytur, og en av Oslos aller beste kebaber finner du hos folkekjære Bislett Kebab.

Bestill nattmatpå nett

Men man trenger ikke nødvendigvis å stikke innom Bislett Kebab på vei hjem fra byen, man kan også bestille på nett. Ta for eksempel å klikk her for Bislett Kebab og du kan få maten hjem på døra så lett som bare det.

Det er heller ingen fare om du er vegetarianer, for Bislett Kebab byr selvsagt også på falaffel. Hvis du ikke vet hva falaffel er, så er det friterte kikertboller som serveres med samme tilbehør som vanlig kebab. Det vil si pitabrød, salat, mais, tomat, løk og dressing. Styrken på dressingen bestemmer du selv.

Folkefavoritten kommer fra Tyrkia

Visste du at kebab kommer fra Tyrkia opprinnelig? Det er faktisk sant, selv om retten nesten har fått status som norsk nasjonalmat de siste årene. De aller fleste nordmenn er glade i kebab, og foretrekker dette fremfor både taco og pizza.

Denne retten er heller ikke så usunt som mange skal ha det til. Spesielt hvis du ber om mer grønnsaker, og mindre saus, er ikke kebaben så ille hva ernæring angår. Spør gjerne om ekstra:

  • Mais
  • Salat
  • Tomat
  • Løk
  • Agurk

Du kan også be om en tallerkenversjon hvis du er på en lavkarbo-diett, da bestemmer du nemlig selv om du skal spise pitabrødet eller ikke. Men selv om du er på diett, husk at det er lov å kose seg en gang i blant, og litt brød er langt fra det verste her i verden.

Dette er definitivt kosemat. Det er den perfekte nattmaten, men kan også passe til middag en gang i blant. Det finnes også dem som elsker kebab til lunsj. Husk å variere hva du bestiller fra tid til annen, kanskje du velger falafel en dag, og kebab-tallerken en annen. Og visste du at det er de som også foretrekker kebab på pizza? Det viktigste er uansett at du velger noe du har lyst på!