Hjemmene som står og går

Enten det er jobb, skole eller andre forpliktelser, så er vi nordmenn mer opptatt enn noensinne. Så opptatte er vi at vi knapt har tid til noe annet enn den neste oppgaven som må fullføres før deadline. Så slitne blir vi av dette livet at det aller mest fristende når endelig kommer hjem er å legge seg flat på sofaen og nyte et freds ro.

Hjemmene våre er noe vi virkelig setter pris på fordi de lar oss slappe av uten å bli uglesett på. Der ute i den store verden er avslapning et tydelig tegn på svakhet, så vi unngår dette til det ytterste. Da er det fint å komme hjem til et koselig hjem med en god atmosfære. For de aller fleste blir derimot sistnevnte mer og mer sjeldent, siden de ikke har tiden eller energien til å holde kvaliteten på hjemmet oppe.

Det hele handler om prioriteringer, og ofte prioriterer vi noen ekstra arbeidsoppgaver foran det å gjøre hjemmene våre koselige. Det er derimot et farlig fenomen, siden det er disse samme hjemmene som lar oss lade batteriene etter en hektisk hverdag. Uten disse ville det ikke vært mye energi igjen i kroppen, så her er det bare å hive seg rundt å investere litt i hjemmet sitt.

Stegene du må ta

Når du først har hevet deg rundt for å ta stegene mot et bedre hjem og investere litt arbeid, så er det mye du kan få unnagjort. Kanskje skal du ommøblere, pusse opp eller gjøre mange andre oppgaver i hjemmet ditt. Kjekt å ha med seg til mange av sine verktøy og mange av disse prosessene kan da trykkluft være.

Er problemet et skitten hjem, så kan det enkelt og greit bare kreve et par timer en Søndag ettermiddag med vask før du får den atmosfæren du trenger. Kanskje er det ikke en gang møbler, oppussing eller noe hardt arbeid som kreves. Det kan være at du simpelthen mangler den gode designerfølelsen av et hjem. Enkelte elementer må bare med for å vise andre at vårt hjem faktisk er vårt hjem. Det sies ofte at et hjem reflekterer hvem vi er, så dette bør absolutt vises fram både på gulv, vegger og til og med i tak.

Uansett hva du bestemmer deg for at er grunnen til at ditt hjem ikke er et tilfredsstillende hjem, så gjelder å øke inneklimaet. Mye av jobben blir gjort med enkle metoder og verktøy, slik som anskaffelse av nye møbler og gjenstander eller litt rask oppussing. Uansett, så har du tiden dersom du graver dypt nå, og det vil være en meget god investering fordi du tross alt bruker store deler av din dag hjemme.