Møbler barnerommet riktig

Barnerommet

Et barnerom er mer enn et vanlig rom. På mange måter er dette det egentlige hjemmet til barnet. Her kan det trekke seg tilbake til sine egne sysler og ha et privatliv. Her kan den håpefulle ha sine egne venner på besøk, uten foreldrenes konstante overvåking.

Samtidig er barnet en person i endring. Dets interesser endrer seg. Det samme gjør barnerommets funksjon. Der det før ble brukt til lek, er det nå diverse hobbyaktiviteter eller chilling med venner og musikk. Er det fortsatt riktig med tapetet med de søte bamsene?

Så er det selvfølgelig størrelsene. Seng, stol og skrivebord må regne med regelmessig utskifting.

Barneromsmøblerings-konsulent

Med alt dette for øyet kan du nå studere utvalget av passende møbler for barnerommet. Avhengig av barnets alder, kan din rolle reduseres til «konsulent» eller bare «finansieringskilde». Du kan jo utnytte dette til i det minste å sette noen føringer.

La oss begynne med å gi barnet gode arbeidsvaner. Et godt skrivebord skal inspirere til lekselesing. Skrivebord kommer i flere prisklasser, og du behøver ikke å kjøpe det aller dyreste. Barn er mer interessert i andre dekorasjoner enn raffinert møblement. Det viktigste er at det er innbydende nok til å sette seg ned med matteoppgavene.

Skrivebordet kan kompletteres med en stol av god kvalitet, Det kan være en idé å investere i en kontorstol. Også barn må lære seg å tenke sittestilling. Med en god stol kan det sitte timevis å arbeide med oppgaver eller tegne.

Hva er «riktig størrelse»?

Barnesenger kommer selvfølgelig i mange størrelser. Det kan være økonomisk å satse på en vanlig voksenseng på et tidlig tidspunkt. Men barnesengene er normalt lett omsettelige på bruktmarkedet.

Noen ganger vil det av plasshensyn være mest hensiktsmessig med køyesenger. Barn synes det er morsomt med disse, og de avstedkommer alltid gode minner senere i livet. Det er her de utveksler en livsvisdom de voksne aldri får ta del i.

Skap og reoler hører også med. Skal barnet få leselyst, bør det også ha bokhyller. En globus i hylla vil få det til å interessere seg for verdens land og folk på et tidlig tidspunkt.

Skap og kommoder med klær og andre ting barnet trenger i sitt daglige virke skal være på barnerommet. Slik lærer det selvstendighet og personlig ansvar.

Så gjenstår det bare å velge ut tilbehør som lekekasser eller mer «voksne» ting, relatert til alder og interesser.

På Unoliving.no har de et stort utvalg av møbler til barnerommet og hjemmet for øvrig. Du finner hjemmesiden her.

Lykke til.