Tips til nytt baderom

Baderom

Det kan være en stor oppgave å gå i gang med å bygge et nytt baderom. Det er også mange forhold du og din familie blir nødt til å ta hensyn til. Her har vi samlet noen gode råd til hvordan du tar tak i hele prosessen.

Velg de riktige våtromsmaterialene

Et nytt baderom skal bygges slik at det kan holde seg pent og funksjonelt i mange år. Derfor er det viktig å bruke solide materialer som er laget spesielt til et baderomsmiljø. I tillegg skal det velges baderomsmøbler som er slitesterke, og som kan tåle hverdagene med både store og små. Se utvalget her.

Vannavvisende, glaserte keramiske fliser eller fliser av natursten på veggene er et godt valg. De påvirkes nemlig ikke av det fuktige miljøet, og er enkle å holde rene.

Valg av bordplate og vask

Hvis du har barn, eller bare ikke helt gidder å gjøre så mye rent, kan det også være en fordel å velge en bordplate og vask som tåler mye. Her er harde materialer som porselen, marmor, granitt eller overflatebehandlet laminat gode valg. De krever nemlig ikke så mye vedlikehold, som for eksempel en bordplate av tre.

Se på familiens behov

En god start på et baderomsprosjekt, er å se på hvilke baderomsbehov du og din familie har. Behovene kan være avhengige av om dere er en stor eller liten familie, om dere kun har ett baderom, eller om dere har behov for sitteplass. Beslutningene er mange, men heldigvis er det også mange muligheter som bare venter på å bli utforsket.

Begynn med de nødvendige elementene

Hvis du skal ha nytt toalett, vask eller dusj, så er det en god idé å starte med dette først. Ta deg god tid når du skal velge sanitærløsninger, og overvei om behovene vil forandre seg i fremtiden.

Avhengig av om du skal renovere eller bygge helt nytt, så kan det være elementer man fint kan gjenbruke. I tillegg til å gi litt mer luft i budsjettet, kan det være med til å skape en ekstra dimensjon på badet. Blandingen av nytt og gammelt er nemlig med på å skape en helt spesiell dynamikk, og badet får også et mer personlig preg.

Få hjelp av fagmenn

Når du er helt sikker på hvordan badet skal være, så mangler kun utførelsen. For at selve byggeprosessen skal foregå så knirkefritt som mulig, så er det viktig at du nøye planlegger hvem som skal gjøre hva og når.

Det er klare regler for hva du skal ha en autorisert håndverker til å hjelpe deg med, så det er viktig at du orienterer deg i byggereglementene, men kort sagt, så skal du alltid ha hjelp til å utføre faste el- og VVS-installasjoner, samt kloakkarbeid.