Mer miljøvennlig bolig

21 september 2021
Johanne Larsen

Det er mange måter du kan få en mer miljøvennlig bolig på, og her skal vi se på noen av de tingene som gjør boligen litt grønnere. Det trenger nemlig ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. La oss se på hvilke løsninger du kan undersøke nærmere. 

Skift ut vinduene 

Det er mange som ikke vet at de enkelt kan få en mer miljøvennlig bolig ved å skifte ut vinduene. Det er nemlig sånn at vinduer blir utette over tid, og da kan det være på tide å skifte dem ut. Når vinduene blir utette, så siver det nemlig varme ut, og dermed så siver det også unødvendig energi bokstavelig talt rett ut av vinduet. Med nye vinduer holder varmen seg inne, og man sløser ikke med hverken energi eller penger. Med made to measure windows kan du få vinduer som passer helt perfekt til boligen din, uten at du trenger å gå på kompromiss. 

På tide med led-lys?

Det er andre smarte grep du kan ta for å få en grønnere bolig. De fleste av oss kildesorterer avfall og materiale, men det er andre ting du kan gjøre. Du kan for eksempel spare en tur på butikken ved å gro dine egne urter i vinduskarmen, eller anlegge en liten kjøkkenhage utenfor. 

Ledlys er også noe du kan se nærmere på hvis du vil ha en litt grønnere bolig. Med ledlys får du nemlig lys om kvelden som varer lenge før du skal skifte ut pærene, og dermed så bruker du mindre energi. Det er både praktisk, økonomisk og mer miljøvennlig. Det er også lurt å se litt nærmere på egne vaner, og hva man kan gjøre for å bruke mindre strøm. Det kan være ting som å utnytte dagslyset best mulig, slå av lyset når man går ut av et rom, for eksempel badet. 

Flere nyheter